(ВІДЕО) Донецько-львівський «дует» та їхня бойова «Пісня» М113

НАЗАД
05 сiчня 2024 16:59

Прикордонники Краматорського загону на псевдо Рибак та Німець за фахом механіки-водії, а бойові завдання виконують на бронетранспортері М113.

На своєму БТРі бійці подолали вже не один десяток кілометрів фронтових доріг й головним у своїй роботі вважають безпеку для побратимів, яких перевозять.

Юрій – прикордонник зі Львівщини на псевдо Німець, військову кар'єру розпочав ще у 2014 році та, попри складний бойовий шлях, чоловік донині захищає свою Батьківщину від російських загарбників. «Виходив з Іловайська, брав участь у боях за Дебальцеве, а вже цього року обороняв місто-фортецю Бахмут», - пригадує Німець.

Рибак, на противагу своєму побратиму, до широкомасштабного вторгнення країни-агресора займався сільським господарством, працював трактористом та комбайнером у рідному селі на Донеччині. «Сімʼю вивіз на Хмельниччину, бо вдома залишатися було дуже небезпечно, а сам пішов служити», - каже Рибак.

Якщо прикордонник з позивним Рибак вже мав досвід роботи на важкій техніці, то Німець опанував бойову машину на відповідних курсах. Машина легка в керуванні й процес навчання не займає багато часу. «Тут нового нічого немає, дві кнопки, два штурвали, коробка передач. Вперед-назад та й поїхали», - зазначає Німець.

Водії відмічають гарну прохідність цього БТРа – в умовах бездоріжжя, поєднаного з поганими погодними умовами, бронетранспортер зберігає гарну керованість та чудово долає маршрут. Також, при експлуатації бронетехніки, прикордонники радять обов’язково враховувати активне застосування противником безпілотників різноманітних систем. Відповідно – заходи маскування будуть не зайвими та допоможуть зберегти особовий склад й техніку.

Держприкордонслужба України переозброюється за стандартами НАТО і якісної техніки у підрозділах більшає, приклад тому бронетранспортер Рибака та Німця. Бойовою машиною охоронці кордонів задоволені, а свій М113 називають просто – «Пісня». Й не випадково, адже БТР зарекомендував себе надійним, не вибагливим та гарно прохідним бойовим транспортом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси